Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 szt
rodzynki 10 dag
płatki migdałowe 10 dag
pomidory 1/2 kg
oliwa 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony z rodzynkami

Rybę umyć, ponacinać skośnie skórę, oprószyć solą i pieprzem, włożyć do brytfanny, polać połową oliwy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i upiec. Rodzynki i migdały lekko zrumienić na pozostałej oliwie. Pomidory pokroić i udusić w tłuszczu w którym smażyły sie rodzynki, przetrzeć prez sito, przyprawić do smaku. Upieczoną rybę ułożyć na półmisku, polać sosem i posypać smażonymi migdałami i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.03.2013 07:36
jeszcze takiego nie robiłam
IlonaAlbertos 10.02.2013 19:44
Takiego jeszcze nie jadłam.
przejs 22.10.2011 11:29
Ryba z rodzynkami to dla mnie cos nowego..zaciekawił mnie ten przepis.
m1monika 13.08.2011 11:58
uwielbiam ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak