Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier ½ szklanki
mąka 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z jabłkami

Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. I całość dokładnie mieszamy. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku.
Jabłka kroimy w kostkę dodajemy cukier waniliowy, cynamon, skórkę pomarańczową i ewentualnie cukier do smaku dodajemy 2-3 łyżki wody i całość dusimy żeby jabłka się rozgotowały. Go gorącej masy możemy dodać proszek budyniowy.
Ostudzony biszkopt przekładamy do tortownicy i dowolnie nasączamy. Następnie wykładamy masę jabłkową. I wylewamy tężejącą galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 29.11.2013 20:10
smaczne ciasto
Malinka 30.11.2012 23:09
No super ciacho!
agnieszkalider 09.02.2012 15:07
Rewelacja dla podniebienia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak