Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 15 dag
pieczarki 50 dag
cebula 2 szt.
sos sojowy 2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym

Pieczarki umyj i pokrój na plasterki lub zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę posiekaj na piórka i zeszklij na łyżce oliwy. Następnie wrzuć pieczarki i smaż do momentu, aż zaczną puszczać sok. Wtedy podlej wodą lub bulionem i duś przez ok. 15 minut. Dopraw do smaku szczyptą soli i pieprzu oraz sosem sojowym.
Do sosu możesz dodać śmietanę, jednak nie jest to konieczne. Podawaj z makaronem bądź ryżem. Sosik doskonale pasuje zarówno do kotletów schabowych jak i mielonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak