Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane na herbatnikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 sztuki
cukier 5 łyżek
herbatniki 2 opakowania
białk
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane na herbatnikach

Jabłka pokroić i udusić. Przetrzeć przez sito, dodać odrobinę cynamonu. Herbatniki rozłożyć na blasze, posmarować je jabłkami polać pianą z białek ubitą z cukrem. Zapiec. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 18.07.2012 23:42
smaczny deser
Iwona51
Iwona51 20.11.2011 11:55
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak