Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 15 dkg
jaja 3 sztuki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
olejek pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Krem orzechowy

Żelatynę zamoczyć w odrobinie zimnej wody, potem rozpuscić w gorącej i zagotować. Żółtka utrzeć z częścią cukru, dodać cukier waniliowy. Dodać pianę ubitą z jajek i reszty cukru. Dodać posiekane orzechy i kilka kropli olejku pomarańczowego. Na końcu dodać żelatynę, wymieszać. Przełożyć do salaterek, wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 11.11.2011 09:26
smaczny
IKrakowianka 21.07.2011 12:28
Świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak