Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałeczki nadziewane farszem pieczarkowo-warzywnym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałek z kurczaka 8 szt.
pieczarek 20 dag
marchewki, cebuli, po 1 szt.
pora 1,4 szt.
fasoli 8 dag
sosu sojowego i oliwy z oliwek po 100 ml
masło do smażenia
białko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pałeczki nadziewane farszem pieczarkowo-warzywnym

Pałeczki z kurczaka umyć i osuszyć. Usunąć z nich kość. Przygotować marynatę: wymieszać sos sojowy, oliwę z oliwek, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę pieprzu cytrynowego, 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Do marynaty dodać mięso, wymieszać i odstawić na 12 godzin do lodówki.

Przygotować farsz: pieczarki umyć pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, pokrojoną w kostkę cebulę, pora pokrojonego w półplasterki i fasolę pokrojoną w na drobniejsze części. Wszystko razem podsmażyć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić i wymieszać z białkiem.

Pałeczki nadziewać przygotowanym farszem i układać w naczyniu żaroodpornym (można spiąć wykałaczką, ale moim zdaniem nie jest to konieczne). Naczynie wstawić do piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina33 21.03.2012 14:01
smaczne :)
Goya 07.06.2011 21:15
suuuper
pawel6 12.08.2010 14:15
Bardzo apetycznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak