Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delicja

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
śmietana 30% 500 ml
galaretka cytrynowa 1 szt.
delicje 24 szt.
galaretka truskawkowa 1 szt.
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Delicja

Masa piankowa: Śmietanę ubić. Galaretki rozpuścić w 300ml wody. Do ubitej śmietany dodawać po trochu tężejące galaretki.
Kolejność: na biszkopt wlać połowę masy. Wstawić do lodówki. Gdy stężeje ułożyć delicje i zalać resztą masy. Całość znów wstawić do lodówki.
Udekorować galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 11.09.2012 21:40
pyszności! ;p
chelsi 11.09.2012 21:40
pyszności! ;p
chelsi 11.09.2012 21:40
pyszności! ;p
Małgorzata106 19.11.2011 16:01
super
Agnieszka/picola 13.04.2011 18:37
wygląda super
Agnieszka/picola 13.04.2011 18:37
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak