Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec na biszkopcie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
masa makowa 1 puszka
mus jabłkowy 40 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
białko 4 szt.
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec na biszkopcie

Masę makową mieszamy z jabłkami, bułką tartą. Następnie łączymy z ubitą pianą z białek. Blaszkę o wymiarach 25 cm na 40 cm wykładamy pergaminem, przekładamy do blaszki masę makową i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. W czasie gdy mak się piecze przygotowujemy biszkopt. Ciasto wylewamy na gorącą masę makową. Pieczemy ciasto jeszcze przez około 20 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy biszkopt jest upieczony.
Po upieczeniu odwracamy ciasto „do góry nogami”. Biszkopt jest spodnią warstwą. Wierzch ciasta (czyli warstwę makową) można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 09.02.2012 17:36
pycha
kate.500 24.09.2011 16:35
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak