Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa przyjemność

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1 szt
cukier 4-5 łyżek
woda 650 ml
sok z cytryny 1 łyżka
wermut 3-4 łyżki
mleko w proszku 8 łyżek
kakao 1 i 1/2 łyżki
czekolada
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa przyjemność

Budyń Delecty Duży z dodatkiem cukru gotujemy w 550 ml wody. Kakao, żelatynę i mleko w proszku, zalewamy 100 ml wrzątku, energicznie mieszamy. Budyń łączymy z żelatynową masą, przestudzić całość. Chłodną lecz nie ściętą masę przekładamy do miksera i miksujemy na najwyższych obrotach na puch, dodajemy podczas mieszania sok i wermut. Podawać w pucharkach i po schłodzeniu w lodówce przez 2h.

*Ozdobić można czekoladą i do samej masy jak komuś mało czekolady też można dodać kawałeczki :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 28.04.2014 11:54
coś na słodko mmm mniam
karolina1869 24.04.2014 21:52
bardzo ciekawy deser
iknbozka 14.03.2012 14:09
mniam
smakoszek 30.11.2011 11:49
bardzo ciekawy deser
anoosia 01.06.2011 19:46
mniam
daria899 28.04.2011 16:16
pyszne
barbara11561 21.03.2011 10:36
pychotka-super przepis
barbara11561 21.03.2011 10:36
pychotka-super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak