Kruche ze śliwkami

Kruche ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    2 szklanki
  • cukier puder

    1 szklanka
  • jajka

    2 szt
  • margaryna

    1 szt
  • cukier waniiowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • gęsta śmietana

    2 łyżki
  • śliwki

    50 dag
  • bułka tarta

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy robotem na puch. Dodajemy cały czas ucierając po jednym jajku i śmietanę. Gdy składniki się połączą, siejemy przez sito mąkę z proszkiem, i wyrabiamy ciasto. Gotowe wykładamy na średniej wielkości blaszkę. Śliwki bez pestek, obtoczyć bułką tartą i położyć na ciasto. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Temperatura pieczenia: 180C
Czas pieczenia: 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiola333

13.03.2013 14:21
naprawde bardzo smacznie

tomek18

20.11.2011 09:33
świetne ciasto

iknkirke

26.07.2011 14:06
pycha

marta1371

25.05.2011 18:26
Smaczne ciasto

bercik1

13.05.2011 10:52
musi być wspaniale

IlonaAlbertos

12.05.2011 14:34
Uwielbiam je.

Mariposas

13.02.2011 21:10
bardzo lubię ciasto ze śliwkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat