Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 4 łyżki
sól 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Prażuchy

Ziemniaki obrać, gotować w osolonej wodzie, po ok. 10 minutach gotowania odlać część wody, zostawić tak z 1/2 szklanki, zasypać ziemniaki mąką (ok centymetrowa warstwa), zakryć garnek, odczekać kilka minut, następnie ubijać pałką (lub ubijakiem lub widelcem) na kleistą masę.
Nabierać porcje masy łyżeczkami zanurzonymi w oliwie lub innym tłuszczu. Podawać z rzadką zupką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak