Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z cukinii i pieczarek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
papryka 2 szt
cebula 2 szt
pieczarki 20 dag
wędlina 30 dag
pomidory 50 dag
ketchup 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
bulion 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinii i pieczarek

Cukinię obrać. Paprykę i pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie, dodać pokrojoną w kostkę wędlinę, posiekane pieczarki, podsmażyć. Cukinię, paprykę i pomidory pokroić w kostkę, włożyć do rondla, podlać bulionem i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodać podsmażoną wedlinę, ketchup i udusić do miękkości. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 06.01.2014 13:31
Pycha, moje smaki :)
IlonaAlbertos 10.07.2012 22:48
Uwielbiam leczo.
pipi765 08.02.2012 19:51
też bardzo lubię leczo
Monika193
Monika193 29.04.2011 18:16
uwielbiam leczo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak