Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
masło 1 łyżka
cukier 2 łyżki
jaja 1 szt
ocet 1 łyżka
cukier puder 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: faworki

Mąkę, masło, cukier, jajo, ocet i śmietanę połączyć, zagnieść ciasto, wygniatać je tak długo, aby weszło w nie jak najwięcej pęcherzyków powietrza. Ciasto rozwałkować na bardzo cienki placek, pokroić go w paski. Każdy faworek musi mieć nacięcie w środku, przez które przewija się ciasto. Smażyć na rozgrzanym smalcu na złoto przez kilka sekund, układać na papierowym ręczniku, aby odsączyć z tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 10.02.2011 06:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak