Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowe całuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 1 szt.
cukier puder 50 g
barwnik spożywczy 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowe całuski

Białko ubić na pianę, stopniowo dodawać cukier puder, pianę podzielić na kilka części i do każdej dodać inny barwnik. Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem.
Rękaw cukierniczy napełniać masą i wyciskać na papier różne kształty, np. serduszka czy całuski. Upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 18.08.2011 09:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak