Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 1,20 kg
sól
pieprz
sok z cytryny 1/2 szt
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki drobiowe

Mięso umyć, osuszyć, pokroić poprzecznie) na niezbyt grube plastry. Lekko je rozbić, nadając im podłużny kształt. Kawałki mięsa oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny (można posypać ziołami), przykryć folią, ułożyć w miseczce, odstawić w chłodne miejsce. Każdy kawałek naciąć wzdłuż, przewlec jak faworek. Panierować w bułce tartej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Wyjąć, osączyć z tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak