Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z dżemem (bez jajek)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3,5 szklanki
margaryna 250 g
cukier waniliowy 32 g
śmietana 18-procentowa 1 szklanka
dżem truskawkowy 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z dżemem (bez jajek)

Make posiekać z miękka margaryna i śmietaną. Wyrobić miękkie ciasto, schłodzić w lodowce. Cienko rozwałkować i szklanka wykrawać pełne krążki, a w co drugim krążku wykrawać kieliszkiem dziurkę. Ciasteczka nakłuć widelcem.
Piec około 10-15 minut w temperaturze około 180 °C. Ostudzone krążki z dziurką posypać cukrem pudrem. Pełne krążki smarować dżemem, a na nie kłaść krążki z dziurką. Podane składniki wystarczą na około 45 ciasteczek.. Ciastka piec na wysmarowanej tłuszczem i posypanej maka blasze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 06.03.2011 19:08
pięknie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak