Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja domowa musztarda

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 łyżki
ocet winny 1 łyżka
czosnek
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Moja domowa musztarda

Gorczycę z pieprzem musimy dobrze zmielić , albo pognieść zaparzyć wrzątkiem wystarczą 4 łyżki i jeszcze możemy po ucierać , potem dodajemy ocet , tylko najlepiej gorący , oliwę , czosnek zmiażdżony, doprawić i jeszcze ucierać kilka minutek , potem przekładamy do słoika , dobrze zamykamy i postawmy w chłodne miejsce na kilka dni aby samo doszło do siebie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 19.03.2011 11:11
łał, ale skąd ten cudowny kolorek ?
RenataZ-et 12.02.2011 22:45
Nigdy nie robilam sama musztardy, aż muszę spróbować :)
Margo1 05.02.2011 15:39
z tego przepisu wyszło na 3 osoby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak