Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w occie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
cukier 200 g
ocet 1,5 szkl
cynamon
Goździki całe Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w occie

Gruszki obrać ze skórki, przepołowić wydrążyć gniazda nasienne. Zagotować 2,5 szkl wody, dodać ocet, cukier, przyprawy i zagotować. Do wrzącego płynu włożyć gruszki i gotować powoli, aż staną się szkliste. Owoce pozostawić w płynie do ostygnięcia, przenieść w chłodne miejsce. Następnego dnia zlać płyn, zagotować i ostudzić. Gruszki ułożyć w słojach i zalać ostudzonym płynem. Słoje zamknąć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 31.08.2012 15:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak