Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiacy kurczak z sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka połowa
sól
pieprz
imbir
jajko 1 sztuka
mąka 3 łyżki
paluszki słone 1 paczka
tluszcz do smażenika
sos
musztarda 2 łyżki
ketchu 2 łyżki
mió 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiacy kurczak z sosem

1Pierś z kurczaka umyć, osuszyć. Pokroić w paski o długości ok.10 cm i szerokości 2-3 cm. Posolić, oprószyć przyprawami i odstawić na 10-15 minut.

2Paluszki rozdrobnić w moździerzu lub blenderem. Przygotować sos - zmieszać razem musztardę, ketchup i miód.

3Kawałeczki kurczaka panierować kolejno w mące, jajku i paluszkach i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż się zezłocą.

4Podawać z miseczką sosu i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.02.2011 19:05
smaczne
Magda60 14.02.2011 09:09
dobre
Magdalena1110 07.02.2011 16:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak