Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka z duszoną cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1/2 kilo
cebu 1 sztuka
mąka
sól
Papryka słodka mielona Prymat
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka z duszoną cebulką

1Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.

2Żeberka pociąć na kawałki, oprószyć solą i obtoczyć w mące. Obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnka* , dodać pokrojoną cebulę i wlać niewielką ilość wody. Przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu. W razie potrzeby podlewać wodą. Pod koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem ziołowym i papryką.

3Podawać z ziemniakami lub ugotowaną na sypko kaszą gryczaną i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 18.02.2011 10:18
musze zrobic
maciek7 13.02.2011 11:59
tez bardzo lubię żeberka
agata1722
agata1722 12.02.2011 18:15
tak żeberka są bardzo dobre
marzencia2007 08.02.2011 17:53
uwielbiam żeberka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak