Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na zielono

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
brokuły 1\\2 kg
zielona fasolka parę
kukurydza garstka
Przyprawa curry orientalna Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na zielono

Ryż gotujemy osobno z dodatkiem soli. Gdy się ugotuje , to odkładamy na bok. Brokuły i fasolkę gotujemy 20 minut. Następnie na patelni wkładamy warzywa , kukurydzę , posypujemy przyprawami , pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem i dusimy podlewając wodą, jak tylko zauważymy, że woda odparowuje. Gdy warzywa będą miękkawe to dodajemy ryż ugotowany do tych warzyw , mieszamy cały czas . A potem to już wykładamy na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 20.07.2012 18:10
ciekawy przepis
babcia
babcia 17.05.2012 16:12
fajny
babcia
babcia 17.05.2012 16:12
fajny
ElizaT 19.03.2011 11:08
fajnie, tak po swojemu, domowe jedzenie :)
RenataZ-et 12.02.2011 22:44
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak