Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt mała
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 ziarenka
pieprz 3 ziarenka
cytryna 1 szt
sól
zielony groszek 0,5 puszki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
karp 1,20 sprawiony

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Warzywa zalać 1, 5 l wody, dodać przyprawy gotować 30 minut. Włożyć rybę i gotować następne 30 minut. Rybę ułożyć na półmisku, obłożyć groszkiem, wywar przecedzić i przyprawić, dodać rozpuszczoną żelatynę, zalać karpia, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak