Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka z kminkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 70dag
tłuszcz
cebula
mąka 7dag
sól
pieprz
kminek 2 łyżeczki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka z kminkiem

Żeberka po umyciu, pokroić na porcje i posypać przyprawami oraz częściowo mąką. Zrumieniamy na silnie rozgrzanym tłuszczu, przekładamy do naczynia. Na pozostałym tłuszczu smażymy obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do mięsa i podlewamy 1/4 szklanki wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Wyparowany sos uzupełnić wodą. Pod koniec duszenia dodajemy pozostałą część mąki wymieszanej z małą ilością zimnej wody. Sos doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 07.11.2011 12:57
smaczne
lukoszek88 05.04.2011 21:46
Uwielbiam żeberka
MAŁGORZATA79 21.02.2011 16:05
warto spróbować
magical66 14.02.2011 11:40
pyszne
ziutula
ziutula 10.02.2011 09:36
smacznego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak