Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowy czosnkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: schabowy czosnkowy

Czosnek pokroić w kawałki, powiedzmy każdy ząbek na 3-4 części. Można je na jakiś czas zostawić z plastrami schabu. nagrzać patelnię, wylać na nią oliwę, wrzucić ten czosnek. Schab posypać solą i pieprzem z obu stron i smażyć około 3 minuty na każdą stronę (to zależy od grubości). Czosnek ma tam smażyć się razem z mięsem, cały czas. Zrobi się brązowawy, to dobrze.

Kiedy schab jest gotowy, wyjąć go na talerze i na każdym rozgnieść ten usmażony czosnek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 08.02.2011 17:53
supper :)
Krystyna32 07.02.2011 16:05
to jest dobre !
Magdalena1110 06.02.2011 17:37
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak