Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski na wigilię

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron wstążki 200 g
jajko 3 szt
cukier puder 3 łyżki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
mak 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski na wigilię

Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Jaja ubić z cukrem pudrem na parze na puszystą masę. Mak opłukać na sicie, przelać wrzątkiem, osączyć. Kluski wymieszać z makiem i bakaliami. Polać koglem- moglem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak