Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 3 dag
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 2 szt
śmietanka 4 łyżki
sól do smaku
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Warzywa obrać i razem z cebulą ugotować w 2 litrach wody. Wywar z warzyw przecedzić do grzybów. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z zupą i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, przyprawić do smaku solą. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.08.2013 20:54
Lubię zupkę grzybową.
Wafelek2601 11.03.2012 12:59
uwielbiam grzybową
Iwona51
Iwona51 23.10.2011 16:09
pycha
Monika193
Monika193 14.10.2011 14:33
moja ulubiona
Wacław 01.10.2011 08:26
bardzo smaczna zupa !
Allice 30.03.2011 17:04
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak