Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana z warzywami i przyprawami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba
pomidory
cebula
marchewka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana z warzywami i przyprawami

Jeśli przygotowujemy rybę z filetów mrożonych trzeba ją wcześniej rozmrozić.
Rozmrożony (bądź surowy) filet przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią, koperkiem, czerwoną papryką. Folię aluminiową posmarować tłuszczem (oliwa z oliwek, masło - żeby ryba nie przywarła). Następnie położyć filety i na to pokrojone warzywa: cebulę, pomidory, paprykę czerwoną, marchewkę. Przyprawić koperkiem, bazylią, tymiankiem i pozostałymi ulubionymi przyprawami.
Zapiekać w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.

(Zdjęcie potrawy w wersji studenckiej: tylko ryba, cebula, pomidor i przyprawy).

Ilość składników zależy od liczby osób przewidzianych do jedzenia. Dla dwóch osób wystarczają dwa filety, mała cebula, mała marchewka, jeden pomidor i pół papryki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 26.06.2012 19:47
świetna rybka
teresa18 13.06.2012 19:18
świetna
Krystyna32 19.02.2011 10:07
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak