Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem do tortu Ambasador

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 szt
cukier 1 szklanka
mleko 1/2 l
żółtko jajek 8 szt
mąka ziemniaczana 3 lyzki
cukier waniliowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem do tortu Ambasador

Zoltka utrzec z cukrem.
Mleko zagotowac.
Zalac zoltka goracym mlekiem i mieszac.
Dodac cukier waniliowy i make ziemniaczana rozpuszczona w zimnym
mleku (albo budyn).
Mieszac na malym ogniu, az do zageszczenia, a potem ostudzic.
Mase budyniowa dodawac do utartego masla.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 24.10.2012 14:25
i kazdemu smakuje
Izabela28 02.03.2012 09:43
klasyczna, zawsze dobra masa:)
dorotka0000025 04.01.2012 15:07
dziekuje
motomaniak 06.08.2011 15:09
SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak