Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z łososia na pierzynce z rzeżuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
awokado
łosoś wędzony plastry 4 szt
rzeżucha 1/2 pojemniczek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z łososia na pierzynce z rzeżuchy

Jajko ugotować na twardo, przestudzić. Obrać, żółtko wyjąć, białko drobno pokroić. Koperek opłukać, osuszyć, drobniutko posiekać. Miąższ awokado wydrążyć, rozgnieść widelcem, skropić sokiem z cytryny, dodać żółtko, posiekane białko i koperek. Całość dokładnie wymieszać, lekko posolić. Płaty łososia posmarować chrzanem. Następnie przełożyć na nie porcje kremu z awokado. Uformować roladki. Rzeżuchę obciąć nożyczkami, opłukać, osuszyć, przełożyć na półmisek. Umieścić na niej roladki z łososia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak