Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka Chili z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
ser kozi 150 gram
szczypior 1-2 łyżki
papryczka chili 5-6 szt
papryczka chili 5-6 strąków
twarożek 200 (śmietankowy)
jogurt 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka Chili z serem

Używamy duże strąki chili ! Z chili odkroić koniec i szypułkę, wypestkować. Piec pod grillem ok 20 minut. Obrać ze skórki. Sery łączymy, doprawiamy, dodajemy szczypior. w razie potrzeby dodajemy jogurtu. Papryki nadziewamy i podajemy jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 23.03.2011 20:43
cudne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak