Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
olej 2 łyżki
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka do smaku
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony po węgiersku

Kurczaka pokroić na części, oprószyć solą i pieprzem, podsmażyc na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać zeszkloną cebulkę. Koncentrat pomidorowy rozrobić w niecałej szklance wody, wlać do kurczaka, dodać paprykę do smaku. Dusić do miękkości, na koniec zaprawic śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak