Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z pieczarkami i wątróbką drobiową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 10 kromek
pieczarki 10 szt
cebula 1 szt
wątróbka drobiowa 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2-3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z pieczarkami i wątróbką drobiową

Pieczarki, natkę i cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Po chwili dodajemy pokrojone w plasterki wątróbki i smażymy do miękkości, doprawiamy do smaku. Wykładamy na tosty i podpiekamy w piekarniku z termoobiegiem ok 8 min.
A jak ktoś bardzo chce to sypie sobie na wierzch ser, aczkolwiek jak dla mnie to i tak w wersji podstawowej jest mnóstwo kalorii :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 28.06.2012 14:36
dobre
iknbozka 31.01.2012 11:46
fajne
Renataj 25.01.2012 14:36
A co tam kalorie - ja z ?ó?tym serkiem prosz?.
traktorek 27.02.2011 18:08
różne dodatki to coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak