Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z natki i granatu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 2 pęczki
cebula czerwona 2 szt
sól do smaku
sok z cytryny 3-4 łyżki
olej roślinny 2 łyżki
cukier kryształ szczypta
granat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z natki i granatu

Odkroić łodygi od natki, same listki posiekać, ale niezbyt drobno by nie powstała miazga. Cebulę kroimy na piórka, łączymy z natką. Sok i olej łączymy doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odrobinę cukru, energicznie mieszamy. polewamy sałatkę. Na wierzch sałatki wysypujemy nasiona z granatu i posypujemy małą szczyptą cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 26.05.2012 20:06
fajna
Justyna223 04.10.2011 13:16
pycha
Agnieszka/picola 03.10.2011 21:43
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak