Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 sztuki
cukier 3 łyżki
białko 2 sztuki
kakao 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy

Żółtka utrzeć z cukrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Zagotowane mleko wymieszać z kakao, powoli wlewać gorące do żółtek ciągle mieszając. Ubić pianę z białek. Dodać do masy, dokładnie wymieszać.Przełożyć do salaterek, odstawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.10.2011 13:37
super
IKrakowianka 26.03.2011 18:19
Fantastyczny jest ten krem!
Małgorzata113 05.02.2011 10:27
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak