Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z agrestu z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 30 dkg
truskawki 25 dkg
cukier 3 łyżki
woda
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z agrestu z truskawkami

Agrest rozgotować w połowie szklanki wody, przetrzeć przez sito. Zmierzyć ile ml mamy przecieru i przygotować tyle wody, żeby przecier i woda dawały nam razem pół litra. Wodę zagotowac z cukrem, dodać przecier, wymieszać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w połowie szklanki wody, dodać do przecieru, zagotować. Truskawki poukładać w salaterkach, zalać gęstniejącym kisielem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 16.05.2011 20:45
super
Małgorzata113 05.02.2011 10:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak