Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 8 szt
por 2 szt
majonez 8 łyżek
cebula 2 szt
pieprz
cukier
fasola 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z winem

ZALEWA:woda- 2 szkl
ocet- 1\\2 szkl
ziele angielskie- 10 szt
liście laurowe- 3 szt
wino białe wytrawne- 200 ml
cebula- 1 szt

Wodę, ocet,cebulę i przyprawy zagotować, wystudzić i dodać wino. Zalac śledzie na 12 godz. Pora pokroić w półtalarki, cebulkę w kostkę. Dodać fasolę i majonez, doprawić do smaku. Śledzie wyjąć z zalewy, osączyć ułożyc na półmisku, polać sosem. Wspaniale smakują z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak