Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cytryna 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, następnie zagotować, odstawić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na parze, gdy brzegi zaczną obsychać, zdiąć z garnka i ubijać do ostudzenia. Połączyć z żelatyną, dodać sok z cytryny i 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny, ubijać jeszcze przez chwilę. wyłożyć do salaterek, odłożyć do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 20.11.2012 20:18
fajny :)
IlonaAlbertos 29.09.2012 22:07
Smaczny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak