Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe udka z kurczaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 sztuk
ser biały 40 dag
szpinak 15 dag
jajko 2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe udka z kurczaka

Z udek wyjąć kości uważając, żeby nie rozerwać mięsa. Następnie natrzeć je solą i pieprzem. Skropić całość sokiem z cytryny. Z sera, żółtek, posiekanej natki, szpinaku, mąki i przypraw utrzeć masę. Białka ubić na pianę i dodać do sera, całość wymieszać. Farsz nakładać do udek, układać je w wysmarowanej masłem blaszce lub naczyniu żaroodpornym i piec około godziny w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 07.05.2013 22:49
Muszą być pyszne
IKrakowianka 10.07.2012 21:07
bardzo podoba mi się ten pomysł
Katarzyna/kate1980 19.03.2012 21:54
fajna nazwa
Iwusia 04.08.2011 22:21
muszę wypróbować Twój przepis
Ania67 22.12.2010 21:34
Świetny przepis
mehia 31.05.2010 08:08
ciekawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak