Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z mięsnym farszem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
mięso mielone 40 dag
jajko 1 sztuka
piwo ciemne 1 szklanka
czosnek 1 ząbek
musztarda 3 łyżki
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z mięsnym farszem

Mięso mielone połączyć z posiekaną drobniutko cebulą, musztardą, jajkiem i czosnkiem oraz przyprawami. Boczek należy przekroić na cieńszy płat, posmarować farszem, zawinąć w rulon i związać sznurkiem do pieczenia mięs. Piec przez około 1, 5 godz. W temp. 180 stopni podlewając wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.02.2013 09:30
Pyszny
IKrakowianka 18.08.2012 08:19
Pycha
Katarzyna/kate1980 06.06.2012 20:55
fajowski
Dominikes1 04.10.2011 13:09
masz rację :)
romanrafal
romanrafal 25.12.2010 09:31
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak