Boczek z mięsnym farszem

Boczek z mięsnym farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1 kg
  • mięso mielone

    40 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • piwo ciemne

    1 szklanka
  • czosnek

    1 ząbek
  • musztarda

    3 łyżki
  • cebula

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone połączyć z posiekaną drobniutko cebulą, musztardą, jajkiem i czosnkiem oraz przyprawami. Boczek należy przekroić na cieńszy płat, posmarować farszem, zawinąć w rulon i związać sznurkiem do pieczenia mięs. Piec przez około 1, 5 godz. W temp. 180 stopni podlewając wodą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

11.02.2013 09:30
Pyszny

IKrakowianka

18.08.2012 08:19
Pycha

Katarzyna/kate1980

06.06.2012 20:55
fajowski

Dominikes1

04.10.2011 13:09
masz rację :)

romanrafal

25.12.2010 09:31
musi być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat