Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
pieczarki 30 dag
masło 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 1 szkl
mąka 1 łyżka
angielskie ziele 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 3 szt
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w winie

Rybę sprawić, pokroić w dzwonka, oprószyć solą i skropić sokiem z cytryny. Pieczarki i cebulę drobno pokroić, włożyć do rondla, zalać szklanką wody, posolić, dodać przyprawy i gotować około 10 minut. Następnie wlać wino, zagotować, włożyć rybę i gotować pod przykrycien około pół godziny. Gdy ryba miękka, delikatnie wyjąć. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.11.2013 20:35
Pyszne połączenie.
Seba 23.12.2011 11:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak