Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po Grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filer z mintaja 1 kg
marchew 4 szt
pietruszka 2 szt
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 5 szt
mąka 1 szkl
jajko 3 szt
oliwa 4 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po Grecku

Filety z ryby podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Obtaczać w mące, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w mące, smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę drobno posiekać i poddusić na oliwie. Nastepnie dodać utarte na tarce o dużych otworach warzywa, ziele angielskie, liść laurowy i koncentrat pomidorowy. Podlać odrobiną wody. Dusić około pół godziny, przyprawić do smaku. Podawać z rybą i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 17.01.2013 16:03
super
Seba 01.09.2012 10:14
pycha
angelika14 22.01.2012 17:00
pyszności, jak tylko czytam to aż głodna jestem
przejs 25.09.2011 13:13
aż mi się zachciało rybki po grecku, mniamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak