Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 150 g
sól
szpinak 150 g
koperek 1 łyżeczka
szczypiorek siekany 1 łyżeczka
jogurt 150 chudy
sos jogurtowy 1 łyżka
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka

Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie pod przykryciem. Odcedzić, odparować, obrać, pokroić w plasterki.
Rzodkiewki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Szpinak umyć, osuszyć, liście przekroić na pół, przełożyć na talerz.
Sos jogurtowy wymieszać z sokiem cytrynowym, przyprawami, koperkiem i szczypiorkiem. Polać plasterki ziemniaków i rzodkiewki, ostrożnie wymieszać. Przełożyć na liście szpinaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak