Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś faszerowana pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
suszone pomidory 6 sztuk
feta 100 g
pesto 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś faszerowana pomidorami

Piersi z kurczaka dokładnie umyć, za pomocą noża zrobić nacięcie w środku każdej piersi. Powinna powstać wąska kieszeń wzdłuż całej piersi.
Pomidory pokroić w kawałki, fetę pokroić w kostkę.
Faszerować piersi fetą i pomidorami.
Piersi posmarować pesto i oliwą z zalewy w której marynowały się pomidory. Zostawić na co najmniej godzinę.
Piec w 180 stopniach ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 05.02.2011 14:36
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak