Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z buraczków, twarogu i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt
jajko
mąka 1 szklanka
mleko 3/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
cukier 1 łyżeczka
sól
tłuszcz do smażenia
twaróg 40 dag
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z buraczków, twarogu i jabłek

Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o małych otworach. Twaróg i kilka łyżek mleka utrzeć na jednolitą masę. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Jajko ubić z mlekiem rozcieńczonym wodą oraz z cukrem i solą, stopniowo dodając przesianą mąkę, a potem wymieszać z twarogiem, buraczkami i jabłkiem. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron. Podawać ze stopionym masłem i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak