Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lutenica apetyczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryczki młode 20 szt
pomidory 6 szt
czuszki zielone 2 szt
czosnek 4 ząbki
oliwa 1/2 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Lutenica apetyczna

Paprykę oczyścić z nasion. Lekko posolić w środku i stopniowo zanurzać w gotującym się tłuszczu, aby łatwo było zdjąć skórkę. Pomidory umyć, drobno pokrajać i udusić w oliwie. Do otrzymanego sosu dodać pocięte czuszki, czosnek i nać pietruszki. Do wyparzonych słoików układać warstwami obrane papryczki, zalać przygotowanym sosem. Słoiki szczelnie zamknąć i gotować 50 minut. Po wystudzeniu przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak