Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w sosie miodowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1/2 kg
cukier 4 łyżki
Goździki całe Prymat 4 sztuki
cynamon 1 szczypta
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżeczki
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w sosie miodowym

Z pół litra wody i cukru gotujemy syrop. Dodajemy pokrojone w ćwiartki gruszki, goździki i gotujemy do miękkości. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, rozrobić wodą i wlać do gruszek. Zagotować. Po zdjęciu z ognia dodać miód i cynamon, wymieszać. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.09.2011 19:50
pyszne
mala2021 15.06.2011 14:11
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak