Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowo-ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
ogórki 3 szt.
jogurt naturalny 200 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowo-ogórkowa

Ryż gotujemy na sypko wg przepisu na opakowaniu, następnie przelewamy zimną wodą, żeby nie był posklejany. Studzimy. Umyte ogórki obieramy, kroimy w kostkę. Dodajemy do zimnego ryżu. Zalewamy jogurtem (kefirem), doprawiamy i mieszamy.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak