Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Czarno-Biały

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
masło 250 g 1 szt.
cukier 1 szklanka
kakao 3 łyżki
żółtko jajek 3 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
serek waniliowy 800 g
żółtko jajek 3 szt.
cukier 1,5 szklanki
masło 250 g 3/4 szt.
budyń śmietankowy 1 szt.
białko 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Czarno-Biały

Ciasto: Utrzeć masło z cukrem, dodać żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dodać kakao, wyrobić ciasto, podzielić na 2 części i włożyć na chwilkę do lodówki (niekoniecznie).
Masa: Utrzeć masło z cukrem, dodać żółtka, serki i budyń. Ubić pianę z białek i połączyć z masą. Jedną część ciasta rozłożyć na blaszce, wlać na to masę serową i na masę pokruszyć drugą część ciasta.
Piec około 50 min. w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 21.02.2015 17:26
smaczne ciasto
Kate131 05.04.2012 11:48
pyszne
Grażyna13 26.09.2011 19:36
Smakowity !
Anna146 05.08.2011 11:54
apetycznie wygląda
SmacznaPyza 13.06.2011 09:57
już dawno nie piekłam takiego sernika a jest przecież pyszny
Małgorzata106 07.06.2011 20:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak