Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do pulek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 3 szt.
ogórek kiszony 6 szt.
cebula 1 szt.
śmietana 12% 1 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do pulek

Śledzie pociąć na 2-3 cm paski. Jabłka, ogórek i cebulę pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć, polać śmietaną, doprawić pieprzem i wymieszać. Tak przygotowany sos odstawić na jakieś 15 min by przeszedł.
Podawać do pulek.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 14.09.2013 11:08
pycha sosik
PaniMISIOWA 25.12.2012 20:18
ciekawy
smakowita 08.10.2012 20:13
wspaniałe połączenie
Halusia 25.12.2011 19:33
fajny przepis
Barbara/zuza22_85 10.08.2011 23:34
zgadzam sie
Monika193
Monika193 04.07.2011 22:53
ciekawy przepis
gosia47-47 16.03.2011 16:00
musze spróbować
marzencia2007 06.02.2011 14:59
jak zrobisz zapros :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak